Kolonia w Białce Tatrzańskiej

W dniach od 31.07.2017-08.08.2017 Stowarzyszenie wraz ze swoimi podopiecznymi uczestniczyli w kolonii w Białce Tatrzańskiej. Pogoda jak co roku na szczęście nam dopisywała. W pierwszym dniu dzieciaki zapoznały się z regulaminem kolonii i ośrodka. Przez kolejne dni były organizowane wycieczki piesze oraz zabawy na świeżym powietrzu. Chłopcy mogli uczestniczyć w turnieju piłki nożnej, natomiast dziewczyny rozgrywały turniej piłki siatkowej. W kolejny wieczór kolonijny Stowarzyszenie dla wszystkich "łakomczuszków" przygotowało ognisko z pieczeniem kiełbasek. Przy wspólnym śpiewaniu i tańcach nikt nie chciał wracać do ośrodka, a zbliżała się cisza nocna. Największą frajdą były Termy Bania, gdzie dzieci cały dzień mogły korzystać z atrakcji aquaparku. Na koniec przygody kolonijnej została przygotowana dyskoteka pożegnalna. Niestety rozstanie okazało się wyjątkowo bolesne dla nowych przyjaciół. Powrót do domu odbył się w przygnębiającej atmosferze, którą zakłóciły wyłącznie pełne nadziei pytania dzieci o następną kolonię.
sekcja fundacji nasze dzieci