Kolonia w Bocheńcu

Kolonia była organizowana od 24 lipca do 01 sierpień. Uczestniczyły w niej dzieci z Szarowa i Krakowa. Ośrodek bardzo duży z basenem. Dzieci uczestniczyły w wielu wycieczkach pieszych. Przy osrodku było boisko do kosza i piłki noznej i tam były rozgrywane rózne mecze. Dzieci większość czasu spędzały na basenie. Był to dla nich raj na ziemi. Nie którzy nawet przezwyciężyli strach przed wodą i uczyli się pływać. Zorganizowana, również została wycieczka na zamek w Chęcinach, która bardzo się podobała dzieciakom. Jenak największe wrażenie wywarła na nich wycieczka do Skansenu w Tokarni. Dzieci podziwiały przeróżne przykłady budownictwa dawnej Kielecczyzny - od zabytkowych wiejskich chałup, przez spichlerze , wiatraki , budynki dworskie. Dzieciaki bardzo aktywnie spedzały czas na świeżym powietrzu. Został również rozegrany mecz piłki siatkowej z inną kolonią z ośrodka. Oczywiście podopieczni Stowarzyszenie wygrały ten mecz.
sekcja fundacji nasze dzieci